mandag 24. mars 2008

Mannen som elsket yngve!!


Dramafilmen "Mannen som elsket Yngve" er regissert av Stian Kristiansen og manus er skrevet av Tore Renberg. Den er spilt inn i Norge i 2008 og hadde premiere 15. februar.

Handlingen i filmen foregår Stavanger, november 1989. Den handler om gutten Jarle Klepp spilt av Rolf Kristian Larsen som spiller i bandet Mattias Rust Band med sine to venner Helge(Arthur Berning) og Andreas(Knut Sverdrup Kleppestø). Han er kjæreste med vakre Katrine(Ida Elise Broch) og de er svært lykkelige sammen. Alt forandrer seg plutselig når Yngve begynner i klassen. Jarle svikter vennene sine for å spille tennis med han og høre på musikk. I tillegg så gir han kasetten med kjærlighetssangen "Fortapt" som han har skrevet selv til Yngve isteden for Katrine. Jarle vetikke helt hva han føler for Yngve og prøver å sjule det ved å skjelle han ut foran andre.
Mange ungdommer vil nok kjenne seg igjen fordi filmen tar opp temaer som usikkerhet, kjærlighet og vennskap. "Mannen som elsket Yngve" er underholdende fra start til slutt og har mange morsomme scener. Den er nok mest egnet for ungdommer, men passer for begge kjønn. Likevel så er slutten på filmen litt brå og det var litt vanskelig å forstå hva som skjer. Det var også litt uklart hvorfor Yngve var på et rehabeliteringssenter. Dette kunne de ha forklart litt bedre fordi det kom ikke tydelig nok frem. Men alt i alt er filmen veldig bra laget og anbefales på det sterkeste.

3 kommentarer:

Ingunn sa...

Fin og velskrevet kommentar. Du får frem det vesentligste uten å bruke for mange ord.

(Hører du på Spoon, forresten?)

Caroline A. sa...

ja, faktisk:D
jeg er veldig fan av tv-programmet the oc og de brukte sangene dems noen ganger, så da ble jeg fan av de og;)

Ingunn sa...

Det kunne jeg nesten tenke meg siden du hører på the Kooks :)Jeg får endel tips fra denne bloggen: http://earfarm.blogspot.com/